ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν διεκδικεί την ηγεσία των Συντηρητικών ο Μπόρις Τζόνσον»: Η Άμπερ Ραντ διαψεύδει τις φήμες

«Δεν διεκδικεί την ηγεσία των Συντηρητικών ο Μπόρις Τζόνσον»: Η Άμπερ Ραντ διαψεύδει τις φήμες
REUTERS/Ints Kalnins

Έντονη φημολογία έχει προκληθεί στην βρετανική πολιτική σκηνή ότι ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, Μπόρις Τζόνσον, επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία των Συντηρητικών και της κυβέρνησης με αφορμή άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε βρετανική εφημερίδα στο οποίο παρουσιάζει τα σχέδιά του για το Brexit.

Η υπουργός εσωτερικών της χώρας, Άμπερ Ραντ, μιλώντας στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών.

«Ξέρω πόσο ακάθεκτα ενθουσιώδης είναι (ο Τζόνσον) με το Brexit και αυτά που έχει κάνει παρουσιάζονται εκεί, νομίζω ότι όλα είναι μια χαρά, δεν θα περίμενα τίποτα το λιγότερο από τον Μπόρις»,τόνισε η Ραντ.

Ερωτηθείσα αν το άρθρο συνιστά διεκδίκηση της αρχηγίας, η υπουργός το διέψευσε απαντώντας «όχι, δεν το νομίζω» ενώ συνέχισε λέγοντας «Πιστεύω ότι και αυτός, όπως και εγώ, στηρίζει την πρωθυπουργό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο καθώς προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημειώνεται πως το άρθρο του Μπόρις Τζόνσον δημοσιεύθηκε μία εβδομάδα πριν παρουσιάσει το δικό της όραμα για το Brexit η Τερέζα Μέι, αναλύει θέματα που δεν άπτονται της αρμοδιότητάς του και σε ορισμένα σημεία μοιάζει να διαφωνεί με την προσέγγιση της κυβέρνησης για το «διαζύγιο» με την ΕΕ. Η παρέμβαση αυτή ενέτεινε τις εικασίες ότι μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος από τη Μέι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ