ΚΟΣΜΟΣ

Το Κουβέιτ απελαύνει τον πρέσβη της Βόρειας Κορέας

Το Κουβέιτ απελαύνει τον πρέσβη της Βόρειας Κορέας
REUTERS/Jonathan Ernst

Την απέλαση του πρεσβευτή της Βορείου Κορέας αποφάσισε το Κουβέιτ ενώ ανακοίνωσε επίσης πως εκτός από τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, θα σταματήσει να παρέχει και βίζες στους Βορειοκορεάτες πολίτες.

Το εμιράτο έδωσε διορία ενός μήνα στον πρέσβη της Βορείου Κορέας να αποχωρήσει από την χώρα με την αποστολή της Βορείου Κορέας στο εμιράτο να περιορίζεται σε έναν επιτετραμένο και τρεις διπλωμάτες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε υψηλόβαθμος Κουβεϊτιανός διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απόφαση αυτή έρχεται δέκα ημέρες μετά τις συνομιλίες που είχε ο εμίρης του Κουβέιτ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται πως στο Κουβέιτ ζουν και εργάζονται 2.000-2.500 Βορειοκορεάτες. Όλοι τους θα πρέπει να φύγουν μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στα οποία απασχολούνται.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ασιατικών χωρών, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πιέζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες τις χώρες του Κόλπου να σταματήσουν να απασχολούν Βορειοκορεάτες, με το επιχείρημα ότι από τα έσοδα από την εργασία αυτών των ανθρώπων επωφελείται το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ