ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με οξύ δέχθηκαν Αμερικανίδες τουρίστριες στη Μασσαλία

Επίθεση με οξύ δέχθηκαν Αμερικανίδες τουρίστριες στη Μασσαλία
REUTERS/Philippe Laurenson/File Photo

Επίθεση με υδροχλωρικό οξύ δέχθηκαν δύο Αμερικανίδες τουρίστριες στη Μασσαλία, πόλη νοτιοανατολικά της Γαλλίας, από μια γυναίκα που πιθανόν πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται αστυνομική πηγή.

Γύρω στις 09.00 τοπική ώρα (10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας), μια γυναίκα «η οποία πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα (...) έριξε (οξύ) στα μάτια των γυναικών που βρίσκονταν κοντά της, εντός του σιδηροδρομικού σταθμού Σεν Σαρλ», επισήμανε η πηγή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα La Provence.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας» σε αυτήν την επίθεση, συμπλήρωσε η αστυνομική πηγή, διευκρινίζοντας ότι η γυναίκα δεν στοχοθέτησε την ομάδα των τεσσάρων Αμερικανίδων τουριστών λόγω της εθνικότητάς τους.

Οι σοβαρότητα των εγκαυμάτων των δύο τουριστριών δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί φαίνεται όμως μία εξ’ αυτών αντιμετωπίζει σε κάποιο βαθμό «απώλεια όρασης», όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. Και τα δύο θύματα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η γυναίκα που διέπραξε την επίθεση έχει τεθεί υπό κράτηση. Γεννήθηκε το 1976 και είναι γνωστή στις Αρχές κυρίως για κλοπές.

Η δράστης δικαιολόγησε την ενέργειά της αποδίδοντας την επίθεση στο ότι και η ίδια «υπήρξε θύμα βίας με οξύ» σε νεαρότερη ηλικία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ