ΚΟΣΜΟΣ

Το Μεξικό θρηνεί πάνω από 230 θύματα - Μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων

Το Μεξικό θρηνεί πάνω από 230 θύματα - Μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων
REUTERS/Edgard Garrido

Περισσότεροι από 230 άτομα, ανάμεσά τους τουλάχιστον 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που χτύπησε το Μεξικό. Οι έρευνες των διασωστικών ομάδων συνεχίζονται καθώς πολλοί πολίτες –μικροί και μεγάλοι- είναι ακόμα θαμμένοι, κάτω από τα ερείπια.

Το Μεξικό υποφέρει, πονά και αγωνιά και μια τέτοια τραγωδία δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την διεθνή κοινότητα. Οι δωρεές έχουν ξεκινήσει και γίνεται παγκόσμια έκκληση για την συγκέντρωση χρημάτων από οργανώσεις.

Ήδη, το Facebook έχει συγκεντρώσει 1.000.000 δολάρια και θα τα διαθέσει στον Ερυθρό Σταυρό του Μεξικό. Τα χρήματα αυτά θα συμβάλλουν στην –εν μέρει- αποκατάσταση των ζημιών.

Ενωμένοι στην καταστροφή

Το CNNi μετέδωσε δηλώσεις εκπροσώπου του κοινωνικού δικτύου, ο οποίος ανέφερε πως χιλιάδες άνθρωποι μέσω του Facebook απηύθυναν έκκληση για να προσφέρουν την βοήθειά τους: να βοηθήσουν εθελοντικά στον αγώνα των διασωστών, να συγκεντρώσουν τρόφιμα, φαγητό, να προσφέρουν καταφύγιο στους πληγέντες...

Ενεργή δράση από τους διάσημους

Η μεγάλη αυτή τραγωδία συγκίνησε και ευαισθητοποίησε και διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ, του αθλητισμού και της μουσικής σκηνής...

Η Σάλμα Χάγιεκ που έχει καταγωγή από το Μεξικό, επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram πως θα διαθέσει 100.000 δολάρια στα θύματα (τους ανθρώπους της, όπως τους χαρακτηρίζει) του καταστροφικού σεισμού, μέσω της Unicef.

https://www.instagram.com/p/p

Η ίδια εξηγεί στο βίντεο που ανήρτησε, ότι είχε ζήσει τον φονικό σεισμό της 19ης Σεπτεμβρίου του 1985 από τον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι. Όπως διηγείται, η ίδια κατάφερε να επιζήσει και να βγει από το σπίτι της, όμως έχασε πολλούς γνωστούς και φίλους, μεταξύ των οποίων και τον θείο της.

Η Σάλμα δεν είναι η μόνη Μεξικανή που προσφέρει βοήθεια. Ο οδηγός της φόρμουλα 1, Σέρτζιο Πέρεζ, όπως μετέδωσε το BBC, επίσης δώρισε 170.000 δολάρια για να βοηθήσει να ξαναχτιστεί η Πόλη του Μεξικό.

Ο Μεξικανός παίχτης του μπέιζμπολ, Λούις Κρουζ μοιράστηκε ένα συγκινητικό βίντεο με τους ακόλουθούς του στο Twitter και επιβεβαίωσε πως θα προσφέρει 100.000 γιέν (889 δολάρια).

Άλλοι διάσημοι που έχουν κάνει γνωστό ότι θα προσφέρουν χρήματα είναι η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζόαν Ρόουλινγκ, η Σέι Μίτσελ, η Σόφι Κάρσον, η Sia και η Έβα Λονγκόρια.

'
https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ