ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για 30χρονο που πιθανώς συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Βέλγιο: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για 30χρονο που πιθανώς συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι
Εικόνα από CCTV

Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 30χρονου Μοχάμεντ Αμπρινί που αναγνωρίστηκε ότι κυκλοφορούσε μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εξέδωσε η βελγική δικαιοσύνη όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Αμπρινί εμφανίζεται σε βίντεο που τραβήχτηκε την 11η Νοεμβρίου γύρω στις 19.00 τοπική ώρα σε πρατήριο καυσίμων στο Ρεσόν του βορείου Παρισιού, να οδηγεί το αυτοκίνητο μάρκας Clio που χρησιμοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα στις επιθέσεις συνοδευόμενος από τον Σαλά Αμπντεσλάμ.

Ο άνδρας χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως "επικίνδυνος και ενδεχομένως οπλισμένος", ενώ αναζητείται από τη βελγική και τη γαλλική αστυνομία στη βάση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε ταυτόχρονα κι από την ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου.

Έχει ύψος 1.75 μέτρα και αθλητικό παράστημα ενώ το δέρμα του είναι σκούρου χρώματος όπως και τα μαλλιά του ενώ το πρόσωπό του είναι λεπτό, σύμφωνα με την περιγραφή της αστυνομίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με μια έκκληση προς όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να ειδοποιήσει τις αρχές.

Μάλιστα, η αστυνομία συστήνει στους πολίτες να μην επέμβουν στην περίπτωση που τον εντοπίσουν, αλλά να ειδοποιήσουν αμέσως τις αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ