Βρετανία: Η έκρηξη στον συρμό θα μπορούσε προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά
Πηγή: REUTERS/Rebecca Naden

Η αυτοσχέδια βόμβα που εξερράγη στον συρμό του Λονδίνου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άνθρωποι, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά, δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης της πόλης.

Η βόμβα, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο εσωτερικό του βαγονιού ενός συρμού στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του μετρό στο δυτικό Λονδίνο την περασμένη Παρασκευή, είναι το πέμπτο σοβαρό τρομοκρατικό περιστατικό στη Βρετανία φέτος.

«Ήταν μια πολύ πολύ επικίνδυνη βόμβα. Εξερράγη εν μέρει, έφερε μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και ήταν γεμάτη σφαιρίδια. Άρα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα», δήλωσε η Κρεσίντα Ντικ, επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Πρόσθεσε επίσης πως έχουν αποτραπεί έξι επιθέσεις μαχητών τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία ανέφερε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι άφησε ελεύθερους δύο άνδρες που είχε συλλάβει σε σχέση με την επίθεση στον σταθμό Πάρσονς Γκριν.

Ένας άνδρας 21 ετών που συνελήφθη στο Χάουνσλοου στις 16 Σεπτεμβρίου και ένας άλλος, 48 ετών, που συνελήφθη στο Νιούπορτ στις 20 Σεπτεμβρίου, αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία χωρίς άλλο μέτρο σε βάρος τους, ανέφερε η αστυνομία.

«Τέσσερις άνδρες παραμένουν υπό κράτηση και οι έρευνες συνεχίζονται σε τέσσερις διευθύνσεις. Οι ερευνητές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν όλα τα γεγονότα πίσω από την επίθεση», αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης