ΚΟΣΜΟΣ

Bιβλίο επεστράφη σε βιβλιοθήκη έπειτα από σχεδόν... 80 χρόνια (pics)

Bιβλίο επεστράφη σε βιβλιοθήκη έπειτα από σχεδόν... 80 χρόνια (pics)
Facebook/Αttleboro Public Library

Πέρασαν σχεδόν 80 χρόνια από την ημέρα που κάποιος δανείστηκε ένα βιβλίο από την δημοτική βιβλιοθήκη της Μασαχουσέτης και αυτή την εβδομάδα, το μυθιστόρημα επέστρεψε εκεί που ανήκει.

Πρόκειται για το βιβλίο «The Young Lady at Home» του συγγραφέα T. S. Arthur, ο οποίος έζησε στις ανατολικές ΗΠΑ τον 19ο αιώνα.

Γραμμένο γύρω στο 1850, το βιβλίο έπρεπε κανονικά να επιστραφεί στη δημόσια βιβλιοθήκη του Άτλεμπορο στις 21 Νοεμβρίου του 1938, ωστόσο τελικά παρέμεινε «χαμένο» για περισσότερα από 78 χρόνια, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Πριν λίγες ημέρες, ένας άνδρας την ώρα που εξερευνούσε και καθάριζε την αποθήκη ενός φίλου, βρήκε το βιβλίο και το επέστρεψε στον νόμιμο ιδιοκτήτη.

Το βιβλίο δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση και δεν μπορεί διατεθεί εκ νέου προς δανεισμό. Πάντως, η διευθύντρια της βιβλιοθήκης δήλωσε ενθουσιασμένη με την επιστροφή του.

Η ίδια διαβεβαίωσε πως δεν θα διεκδικήσει το πρόστιμο για την καθυστέρηση επιστροφής, το οποίο ανέρχεται μετά από τόσα χρόνια σε περίπου 2.800 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ