ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο για AfD: Η επιτυχία της ακροδεξιάς είναι εσωτερική υπόθεση της Γερμανίας

Κρεμλίνο για AfD: Η επιτυχία της ακροδεξιάς είναι εσωτερική υπόθεση της Γερμανίας
REUTERS

Το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει το επιτυχές αποτέλεσμα του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας καθώς αυτό συνιστά εσωτερική υπόθεση των Γερμανών, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι στην Ρωσία αυτές οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ελάχιστη επιρροή.

«Αναμφίβολα φυσικά αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Γερμανίας. Ο πρόεδρος μας πάντα επισημαίνει ότι η Μόσχα αντιμετωπίζει με σεβασμό τις επιλογές που κάνουν οι ψηφοφόροι στην μία ή την άλλη χώρα και δεν θεωρεί σκόπιμο με κάποιο τρόπο να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα». Αυτή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου στην ερώτηση πώς σχολιάζει το ποσοστό που πήρε το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, απαντώντας σε άλλο ερώτημα σχετικά με τις προοπτικές που μπορούν να έχουν παρόμοια ακροδεξιά κόμματα στην Ρωσία, είπε χαρακτηριστικά ότι η «διάταξη των πολιτικών κομμάτων» στην Ρωσία είναι αρκετά σταθερή, ότι υπάρχει το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» που κατέχει ηγετική θέση και πως υπάρχουν κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. «Ο αριθμός των κομμάτων στην χώρα μας είναι τεράστιος» είπε ο Πεσκόφ, για να προσθέσει ότι «στην χώρα μας η επιρροή των ακροδεξιών κομμάτων στο εκλογικό σώμα είναι ελάχιστη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ