ΚΟΣΜΟΣ

Νέος κύκλος αυστηρών κυρώσεων από τις ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα

Νέος κύκλος αυστηρών κυρώσεων από τις ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα
REUTERS/Kevin Lamarque, KCNA/Handout via REUTERS/File Photos

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε νέο κύκλο κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας με στόχο να ανακοπεί η ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως επιβάλει κυρώσεις σε 8 τράπεζες της Βόρειας Κορέας και 26 φυσικά πρόσωπα, που εργάζονται ως διαμεσολαβητές βορειοκορεατικών οικονομικών συμφερόντων.

«Βάζουμε στο στόχαστρό μας τις τράπεζες της Βόρειας Κορέας και ιδιώτες που διευκολύνουν τις οικονομικές συναλλαγές τους λειτουργώντας ως διαμεσολαβητές» σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο Στίβεν Μνούτσιν σε ανακοίνωση του.

Αυτό βοηθά το στρατηγικό μας σχέδιο περί «πλήρους απομόνωσης της Βόρειας Κορέας ώστε να επιτευχθεί ο ευρύτερος στόχος μας, η ειρηνική αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου».

Στις τράπεζες που είναι στην λίστα των Αμερικανών εντάσσονται οι εξής: Agricultural Development Bank, Cheil Credit Bank and International Industrial Bank.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε συνολικά 26 ιδιώτες που συνδέονται με τα οικονομικά συμφέροντα του απομονωμένου δικτατορικού καθεστώτος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τα εν λόγω πρόσωπα εργάζονται στην Κίνα, τη Ρωσία, την Λιβύη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για λογαριασμό τραπεζών που υπηρετούν συμφέροντα της Πιονγιάνγκ.

U.S. slaps sanctions on 8 North Korean banks, by Donna Borak

ΔΗΜΟΦΙΛΗ