ΚΟΣΜΟΣ

Ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ κατά την επίσκεψη του υπ. Άμυνας των ΗΠΑ

Ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ κατά την επίσκεψη του υπ. Άμυνας των ΗΠΑ
REUTERS/ OMAR SOBHANI

Έξι ρουκέτες προσγειώθηκαν την Τετάρτη κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, την ώρα που στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν βρίσκεται ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζιμ Μάτις, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υπήρξαν θύματα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ωστόσο η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο είναι «κανονική», διευκρίνισε ο Νατζίμπ Ντάνις, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο Μάτις έφτασε νωρίς το πρωί την Τετάρτη στην Καμπούλ από την Ινδία, ενώ τη χώρα επισκέπτεται και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν με τη διοίκηση της επιχείρησης Αποφασιστική Υποστήριξη και τις αφγανικές αρχές, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της επικείμενης ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2001 και έχουν ήδη στη χώρα 11.000 άνδρες, ενώ προετοιμάζονται να στείλουν 3.000 ακόμη.

Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει και εκείνο τις δυνάμεις του που συμμετέχουν στην επιχείρηση Αποφασιστική Υποστήριξη, η οποία μετρά αυτή τη στιγμή 5.000 άνδρες από όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ