ΚΟΣΜΟΣ

Η απεγνωσμένη πόλη του Πουέρτο Ρίκο και η έκκλησή της για βοήθεια που επιτέλους εισακούστηκε

Η απεγνωσμένη πόλη του Πουέρτο Ρίκο και η έκκλησή της για βοήθεια που επιτέλους εισακούστηκε
REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Μέσα από μία «απλή» φωτογραφία που φανέρωνε τη μεγάλη ανάγκη για προμήθειες, κατάφερε μία εντελώς απεγνωσμένη πόλη του Πουέρτο Ρίκο, να ακουστεί.

Οι λέξεις “S.O.S. Necesitamos Agua/Comida” που σημαίνουν «χρειαζόμαστε νερό και φαγητό» γράφτηκαν σε δρόμο της μικρής πόλης Humacao. Η φωτογραφία κυκλοφόρησε την Κυριακή και κατάφερε να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η Angelina Ruiz-Lambides, αναπληρώτρια διευθύντρια στο Cayo Santiago Field Station, πετούσε πάνω από την περιοχή Punta Santiago με σκοπό την εκτίμηση των ζημιών από τον τυφώνα Μαρία, όταν πρόσεξε την έκκληση βοήθειας.

 puerto rico sos


Πηγή: CNNi

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ricardo Rosselló, είδε τη φωτογραφία στα social media και αποφάσισε να δράσει και να στείλει βοήθεια με δική του πρωτοβουλία.

«Σίγουρα έχετε δει τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ήταν γραμμένο ένα μεγάλο “SOS” και εξέφραζε την ανάγκη τους για νερό και τρόφιμα. Πήγαμε εκεί με τις προμήθειες, κανονίσαμε κάποια από τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τώρα έχουμε ως μόνο στόχο να βρούμε τι πρέπει να γίνει τώρα ώστε να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι» αναφέρει ο Rosselló.

Με τη βοήθεια της εθνικής φρουράς, ο κυβερνήτης του νησιού κατάφερε να μεταφέρει έναν ικανοποιητικό αριθμό προμηθειών στους ανθρώπους της Humacao.

«Ο κυβερνήτης είδε τη φωτογραφία και ήθελε να τους πάει ό,τι χρειάζονται μόνος του ώστε να βεβαιωθεί πως τα πράγματα θα φτάσουν στη σωστή τοποθεσία» δηλώνει ο Magdiel Lugo, φωτογράφος του κυβερνήτη.

Ο Rosselló τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να προσφέρει φαγητό, νερό και καύσιμα σε όλους τους ανθρώπους του νησιού.

Προς το παρόν, το 97% του πληθυσμού παραμένει χωρίς ρεύμα και οι μισοί από τους κατοίκους χωρίς νερό. Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμος να στείλει 2.000 με 3.000 ακόμη στρατιώτες τις επόμενες μέρες.


Πληροφορίες από Puerto Rico town's desperate plea for help is finally answered

ΔΗΜΟΦΙΛΗ