ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Για ποιο λόγο ο Φέρχοφσταντ ειρωνεύτηκε την Μέι

Brexit: Για ποιο λόγο ο Φέρχοφσταντ ειρωνεύτηκε την Μέι
Reuters/Yves Herman

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφσταντ ειρωνεύτηκε την Πέμπτη την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σχολιάζοντας ότι εκφώνησε την ομιλία της για το Brexit από την Φλωρεντία, επειδή της είναι οικείες οι πολιτικές προδοσίας που σημειώνονταν στην πόλη κατά τον 15ο αιώνα.

Σε ομιλία του προς τους φοιτητές του London School of Economics, ο Φέρχοφσταντ τόνισε ότι το Brexit είναι κάτι αρνητικό και ένα χάσιμο ενέργειας και χρόνου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από το μπλοκ αποτελεί μια αποτυχία για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πιστεύω ότι επέλεξε την Φλωρεντία, γιατί οι πολιτικές της πόλης κατά τον 15ο αιώνα την έκαναν να αισθάνεται σαν το σπίτι της», είπε χαρακτηριστικά ο Φέρχοφσταντ.

«Πισώπλατα μαχαιρώματα, προδοσία, οικογένειες ευγενών να μάχονται για εξουσία... Είναι ένα περιβάλλον που αναγνωρίζει αρκετά καλά», συνέχισε.

Συμπλήρωσε ότι η μόνη θετική έκβαση από το Brexit είναι η αλλαγή κλίματος που έχει καταγραφεί στην ΕΕ έπειτα από τη ψήφο των Βρετανών να αποχωρήσουν από το μπλοκ τον Ιούνιο του 2016 και τώρα πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες δεν επιθυμούν τη διάλυση της ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ