ΚΟΣΜΟΣ

Τραγουδιστής προτείνει στον Κιμ: Εγκαταλείψτε το πυρηνικό πρόγραμμα και θα τραγουδήσω για εσάς

Τραγουδιστής προτείνει στον Κιμ: Εγκαταλείψτε το πυρηνικό πρόγραμμα και θα τραγουδήσω για εσάς
REUTERS/Damir Sagolj

Έναν παράδοξο τρόπο σκέφτηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής για να δώσει ένα τέλος στην κόντρα των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα. Πρότεινε στον Κιμ Γιονγκ Ουν να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα και σε αντάλλαγμα ο ίδιος θα μεταβεί στη Πιονγιάνγκ για να τραγουδήσει.

Ο γνωστός τραγουδιστής Αλμπάνο Καρίζι, έστειλε επιστολή στον Κιμ Γιονγκ Ουν γράφοντας χαρακτηριστικά:

Εγκαταλείψτε το πυρηνικό σας πρόγραμμα και θα τραγουδήσω για σας.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης, γνωστός και στη χώρα μας καθώς είχε τραγουδήσει στα ιταλικά «το Γελαστό παιδί» μετά την πτώση της δικτατορίας γράφει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας:

«Οι εικόνες που φθάνουν από την χώρα σας, σας παρουσιάζουν ως έναν ηγέτη ο οποίος είναι πολύ αγαπητός από τον λαό του. Δεν γνωρίζω κατά πόσον αυτή η αγάπη είναι ειλικρινής, αλλά με την υπόλοιπη ανθρωπότητα- μετά την εκτόξευση των πυραύλων του πυρηνικού σας προγράμματος- έχετε σίγουρα κάποια προβλήματα».

GettyImages 468371581

(Πηγή: Andreas Rentz/Getty Images)

Όπως μετέδωσε και η δημόσια τηλεόραση Rai, o Αλμπάνο στην επιστολή του κάνει αναφορά στον Αδόλφο Χίτλερ, τον Μπενίτο Μουσολίνι και τον Σανταμ Χουσείν και αναφέρει ότι αποφάσισαν να χάσουν κάθε ευκαιρία που ενδεχομένως μπορεί να είχαν.

Ζητεί από τον Κιμ «να εγκαταλείψει τα τρομακτικά πολεμικά του σχέδια» και τον διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος «και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες σε μια τέτοια περίπτωση θα μεταβούν με ευχαρίστηση στην Β. Κορέα για να τραγουδήσουν και να τον τιμήσουν ως εμπνευστή μιας νέας ειρηνικής περιόδου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ