ΚΟΣΜΟΣ

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Μασσαλία

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Μασσαλία
Paul-Louis Leger/NEWZULU/via REUTERS

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, για την επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Μασσαλία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο νέες γυναίκες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα από τις στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούσαν στον σταθμό, φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος» όταν έκανε την επίθεσή του, το μεσημέρι της Κυριακής.

Ήταν γνωστός από τις αστυνομικές υπηρεσίες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ανέφερε πηγή των ερευνών, στο Γαλλικό Πρακτορείο, η οποία σημείωσε πως τα αποτυπώματά του δράστη δείχνουν εμπλοκή και σε αδικήματα.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αντέδρασε στην επίθεση στη Μασσαλία, της οποίας επελήφθη η αντιτρομοκρατική εισαγγελία, δηλώνοντας στο Twitter πως «παραμένουμε σε επιφυλακή».

«Θυμός και θλίψη για τα θύματα. Υποστήριξη στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που μας προστατεύουν», έγραψε επίσης ο Φιλίπ.

Σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός εξέφρασε στη συνέχεια «την οργή και την αγανάκτησή του για την επίθεση στη Μασσαλία που προκάλεσε τον θάνατο δύο συμπολιτών μας» και απηύθυνε συλλυπητήρια στους συγγενείς τους, προσθέτοντας πως η σκέψη του πηγαίνει σε όλους τους Μασσαλιώτες.

2017 10 01T145009Z 1631322256 RC162FB9FCE0 RTRMADP 3 FRANCE SECURITY MARSEILLE

REUTERS/Jean-Paul Pelissier

ΔΗΜΟΦΙΛΗ