ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αλ Γκορ: με νέο ντοκιμαντέρ μας υπενθυμίζει την εγκληματική πολιτική κατά του πλανήτη

Αλ Γκορ: με νέο ντοκιμαντέρ μας υπενθυμίζει την εγκληματική πολιτική κατά του πλανήτη

Συνεχίζοντας τη σταυροφορία του για ένα πλανήτη που σεβόμαστε ο Αλ Γκορ, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να πρωτοστατεί στον ακτιβισμό του μέσα από τις εικόνες και τα λόγια που συνθέτουν τα περιβαλλοντικά και οικολογικής συνείδησης ντοκιμαντέρ του.

Με αφορμή την κυκλοφορία του DVD με το ντοκιμαντέρ "Μια συνέχεια που ξεβολεύει: Η Αλήθεια στην Εξουσία" οι δημιουργοί του, ο περιβαλλοντιστής κΓκορ και οι κινηματογραφιστές Τζον Σενκ και Μπόνι Κοέν συναντήθηκαν στο The Monkey Bar στη Νέα Υόρκη συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε 11 χρόνια πριν.

Το 2006, ο Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ είχε παρουσιάσει το "Μια Αλήθεια που Ξεβολεύει" ντοκιμαντέρ βασισμένο σε αυτό που ο Αλ Γκορ είχε βαφτίσει "σόου με σλάιντς" για την πραγματικότητα της αλλαγής του κλίματος.

Έντεκα χρόνια αργότερα, η συνέχεια αυτού του ντοκιμαντέρ φέρνει μπροστά στα μάτια μας την εντατικοποίηση της κρίσης στον πλανήτη Γη.

Καθώς ο Γκορ επισκέπτεται τα περιβαλλοντικά σημεία αιχμής της γήινης σφαίρας, πλάνα από πλημμύρες, καταιγίδες και παγετώνες που καταρρέουν συνηγορούν και υποστηρίζουν τις στατιστικές.

Και βεβαίως, όσο πιο κοντά ερχόμαστε στο σήμερα, τόσο ορθώνεται το φάντασμα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει μεριμνήσει να περιστοιχίζεται από αρνητές της επιστημονικής αλήθειας.

Τα ντοκιμαντέρ παιδαγωγοί για ένα πιο πράσινο μέλλον

truth

Ο λόγος που εκφώνησε ο Αλ Γκορ στη γιορτή ήταν συγκινητικός. Παρευρισκόμενος είπε στο Page Six ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για το ότι τα ντοκιμαντέρ μπορούν "να παίξουν μοναδικό και κρίσιμο ρόλο στην ανταλλαγή ιδεών και την αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε και δρούμε".

Ο Τζον Σενκ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει μια αιχμή κατά του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ: επισήμανε ότι ο Αλ Γκορ "μας θυμίζει το πώς δρα ένας πραγματικός ηγέτης".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ