ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού παρέα με δεκάδες παιδιά

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού παρέα με δεκάδες παιδιά

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, έτσι και φέτος η ΕΥΔΑΠ τίμησε τη συγκεκριμένη ημέρα. Το CNN Greece βρέθηκε στην ΕΥΔΑΠ, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόμιας Ημέρας Νερού, και είχε τη χαρά να συναντήσει δεκάδες παιδιά από το Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης.

Παιδιά από τη Νιγηρία, το Μαρόκο, τις Φιλιππίνες, τη Συρία, βρέθηκαν στην ΕΥΔΑΠ προκειμένου να ενημερωθούν για το «Ταξίδι του Σταγονούλη», το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ, που προσφέρει πολύτιμες γνώσεις στα παιδιά για όλο τον κύκλο του νερού και το σημαντικό ρόλο του στη Φύση. Την ίδια ημέρα συναντήσαμε και μαθητές του Ειδικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ταξίδι της σταγόνας μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη γνώση για τον πιο πολύτιμο φυσικό πόρο, το νερό.

Δίπλα στα παιδιά βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος αναφέροντας σχετικά: «Θεωρούμε ότι ο Σταγονούλης είναι μια προσωπικότητα που ταιριάζει στο παιδί, καθώς μπορεί μέσα από την αγάπη του για αυτόν να ενστερνιστεί τις ιδέες του και να γίνει ένας ευαισθητοποιημένος άνθρωπος προς το νερό».

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κ. Ιωάννης Μπενίσης, δήλωσε μεταξύ άλλων στο CNN Greece πως η ΕΥΔΑΠ επικεντρώνει την προσπάθειά της στη βέλτιστη ποιότητα του νερού, με σκοπό την αειφόρο διαχείριση και χρήση του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχος του προγράμματος είναι να κατανοήσουν τα παιδιά όλο τον κύκλο του νερού και να μάθουν να καταναλώνουν χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον, βάζοντας έτσι το δικό τους λιθαράκι στην προστασία του πλανήτη, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η εκπαιδεύτρια του προγράμματος κυρία Κατερίνα Κόλλια στο CNN Greece.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτότυπο Εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό Πρόγραμμα που αφορά στο «Ταξίδι του Σταγονούλη» μετρά δεκαετίες ύπαρξης, ενώ απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου, καθώς τότε διδάσκονται βασικές έννοιες για το περιβάλλον, τον κύκλο του νερού, τη διαχείρισή του και τον καθαρισμό του. Μάλιστα, πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ το 2017 το παρακολούθησαν πάνω από 10.000 μαθητές.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ