ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανησυχία στη Μαγιόρκα από την εμφάνιση επικίνδυνης μέδουσας

Ανησυχία στη Μαγιόρκα από την εμφάνιση επικίνδυνης μέδουσας
EPA/Atienza/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο νησί της Μαγιόρκας στην Ισπανία, καθώς εμφανίστηκαν στις παραλίες άκρως δηλητηριώδεις μέδουσες

Μοιάζει με τσούχτρα και ονομάζεται πορτογαλική καραβέλα, όμως παρά τα όμορφα χρώματά του, το πλάσμα αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ενώ μπορεί το τσίμπημά του να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο.

Οι τοπικές Αρχές της Μαγιόρκας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα μετά την εμφάνιση αυτής της μέδουσας στα ανοικτά των ακτών της, ενώ απαγορεύτηκε η κολύμβηση για λόγους ασφαλείας σε πολλές παραλίες της.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κολύμβηση στις παραλίες της Μολίναρ και Καν Παστίγια.

19546398

EPA/Atienza/ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του thelocal.es, ένα παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από τσίμπημα της πορτογαλικής καραβέλας.


Η συγκεκριμένη μέδουσα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον άνθρωπο τόσο μέσα στο νερό όσο και στην άμμο. Όποιος τη συναντήσει σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να την ακουμπήσει.

Τα πλοκάμια της έχουν ένα δηλητήριο και με το τσίμπημά τους προκαλεί φρικτούς πόνους. Ακόμα και αν μείνει μέρες έξω από το νερό το δηλητήριο είναι ικανό να προκαλέσει εγκαύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ