Αγριόγατες βγάζουν ανθρώπινα ουρλιαχτά: Το βίντεο που τρέλανε ειδικούς και διαδίκτυο
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: Pixabay

Τόσο ο κόσμος της επιστήμης, όσο και αυτός του διαδικτύου έχουν «τρελαθεί» με ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται δύο καναδικές λύγκες (σ.σ. σαρκοφάγα αιλουροειδή) ουρλιάζουν σαν… άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης

Στα στιγμιότυπα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου παρατηρείται μια συμπεριφορά που κανείς δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει. Είναι τσακωμός δύο αρσενικών που διεκδικούν τον χώρο τους; Μήπως τσακώνονται; Μήπως ερωτοτροπούν; Ή είναι μια μητέρα που μαλώνει με το παιδί της;

Ο Kim Poole, βιολόγος και ειδικός για αυτές τις αγριόγατες, αναφέρει στο BuzzFeed News πως αυτόν τον ήχο τον έχει ακούσει και στο παρελθόν: «Το timing είναι περίεργο, αφού είναι και τα δύο ενήλικα (φαίνεται από το πυκνό τρίχωμα στα αυτιά τους) αλλά στα τέλη Μαΐου είναι η περίοδος της γέννας όχι του ζευγαρώματος, που συμβαίνει συνήθως στα τέλη Μαρτίου. Άρα είναι δύσκολο να μιλήσω για ζευγάρωμα, αλλά θα μπορούσαν να είναι δύο ενήλικα αρσενικά που κάνουν μια ”συζήτηση” για τα χωρικά  όρια του καθενός».

Η ιδρύτρια του Big Cat Rescue, Carole Baskin, απ’ την άλλη, έχει διαφορετική γνώμη: «Θα μπορούσε να είναι η αρχής μιας τελετουργίας ζευγαρώματος, γιατί εκτός από τις φωνές, χτυπάνε επίσης τα κεφάλια τους, που είναι συνήθως ένας φιλικός χαιρετισμός. Ή θα μπορούσε να είναι μια έντονη ”συζήτηση” μεταξύ μητέρας και παιδιού».

Τα συμπεράσματα δικά σας


Διαβάστε επίσης

Διαιτητής ξέχασε το νόμισμά του και αποφάσισε τη σέντρα με... «πέτρα, μολύβι, χαρτί»

«Η πιο ακριβή νύφη του Νότιου Σουδάν»: Αντιδράσεις για τη... δημοπρασία 17χρονης μέσω Facebook

«Ήμουν ερωτευμένος μαζί της πάντα»: Ιάπωνας παντρεύτηκε τρισδιάστατο ολόγραμμα

Βίντεο: Tσουνάμι χιονιού «καταπίνει» πόλη στη Σιβηρία