Οι «Αυτοκρατορικοί Πιγκουίνοι» κινδυνεύουν με αφανισμό
Πηγή: AP Photo/New Zealand Herald, Mark Mitchell

Η δεύτερη μεγαλύτερη αποικία πιγκουίνων, οι «Αυτοκρατορικοί Πιγκουίνοι», έχουν σχεδόν... αφανιστεί, σύμφωνα με νέα στοιχεία που ήρθαν στο «φως» από επιστήμονες.

Οι ερευνητές του ιδρύματος ερευνών, British Antarctic Survey, αναφέρουν πως χιλιάδες νεογνοί πνίγηκαν όταν μεγάλο κομμάτι πάγου κατέρρευσε στη θάλασσα Weddell της Ανταρκτικής το 2016.

Από την καταστροφική κατάρρευση και έπειτα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος αναπαραγωγής, γεγονός που αυξάνει τους φόβους για τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στα είδη, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNNi.

«Οι Αυτοκρατορικοί Πιγκουίνοι δεν κατάφεραν να αναπαραχθούν τα τελευταία τρία χρόνια» αναφέρει ο Peter Fretwell ένας εκ των υπευθύνων της έρευνας.

«Η αυτοκρατορία τώρα έχει εξαφανιστεί».

Video: Ανταρκτική: Η κλιματική αλλαγή σχεδόν αφάνισε μία τεράστια αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων

Συνήθως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, 15.000 με 24.000 ζεύγη «Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων» αναπαράγονται κάθε χρόνο στην περιοχή. Πρόκειται για ένα ποσοστό κοντά στο 5% με 9% του παγκόσμιου πληθυσμού των πιγκουίνων.

Οι «Αυτοκρατορικοί Πιγκουίνοι» χρειάζονται σταθερό θαλάσσιο πάγο κατά την αναπαραγωγή, ο οποίος πρέπει να μείνει παγωμένος από τον Απρίλιο έως και τον Δεκέμβρη, όταν ολοκληρώνεται η αναπαραγωγή κι έρχονται στον κόσμο οι νεογνοί.

Ο κόλπος στη Θάλασσα του Ουέντελ στο παρελθόν ήταν καταφύγιο για το συγκεκριμένο είδος, καθώς είναι ένα από τα πιο κρύα σημεία της ηπείρου, ιδανικό για την αναπαραγωγή τους.

Ο «Αυτοκρατορικό Πιγκουίνος» είναι ο μόνος πιγκουίνος που αναπαράγεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Ανταρκτική.

The world's second-largest emperor penguin colony has nearly disappeared
By Bard Wilkinson, CNNi

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!