ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανάτσιου για Ελληνικό: «Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε την επένδυση»

Παπανάτσιου για Ελληνικό: «Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε την επένδυση»
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό διατύπωσε στη Βουλή η Κατερίνα Παπανάτσιου κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση του ΚΑΣ να κηρύξει ως αρχαιολογική ζώνη τμήμα περίπου 280 στρεμμάτων, η υφυπουργός Οικονομικών που προκλήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για ένα «μεγάλο βήμα» προς την κατεύθυνση υλοποίησης της επένδυσης. «Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε την επένδυση να έρθει και καλώς να έρθει», είπε.

Το θέμα έθιξε ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο οποίος σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ, είπε πως το τοπίο παραμένει θολό και αυτό που τείνει να επιβεβαιωθεί είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποφύγει να μπει μπουλντόζα στην επένδυση. Να προχωρήσει γρήγορα η επένδυση ζήτησε ο Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας πάντως, πολλά τα 280 στρέμματα που προβλέπονται ως αρχαιολογικός χώρος. Για διγλωσσία της κυβέρνησης στον χώρο των επενδύσεων, έκανε λόγο ο Δημήτρης Καβαδέλλας από την Ένωση Κεντρώων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η κ. Παπανάτσιου έδωσε στοιχεία για τα αποτελέσματα ελέγχων μεγάλων υποθέσεων, όπως η λίστα Λαγκάρντ. Όπως είπε, ενώ μέχρι το 2014 είχαν ξεκινήσει οι έλεγχοι 153 υποθέσεων και ολοκληρώθηκαν οι 38, την περίοδο 2015-2017 ξεκίνησε ο έλεγχος 366 υποθέσεων και ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι σε 200 υποθέσεις. Σε ότι αφορά στα βεβαιωθέντα ποσά, τόνισε πως ενώ έως το 2014 έφθαναν τα 23 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2017, βεβαιώθηκαν 243 εκατ. ευρώ και έχουν ήδη εισπραχθεί 45 εκατ. ευρώ. «Καμία λίστα δεν θα μείνει στο χρονοντούλαπο», διαβεβαίωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ