ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για Τσακνή: «Οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι θεμιτές»

Παππάς για Τσακνή: «Οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι θεμιτές»
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Για την προσφορά του στην ΕΡΤ ευχαριστεί τον Διονύση Τσακνή, ο οποίος την Τετάρτη παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου του ΔΣ της, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Διονύση Τσακνή για την προσφορά του στην ΕΡΤ, από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο "μαύρο". Οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι θεμιτές», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Παππάς.

Τονίζει μάλιστα πως η ΕΡΤ «θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου».

Είχαν προηγηθεί οι αιχμές του Διονύση Τσακνή για την κυβέρνηση, λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησή του. Ο κ. Τσακνής, μεταξύ άλλων, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την εγκατάσταση της νέας διοίκησης από την κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη.

«Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού»», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ ως τον εκπρόσωπο «του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού», ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του που δεν τον στήριξαν απέναντι στις αιχμές του κ. Καλφαγιάννη για το «ήθος και την τιμιότητά» του.

«Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ