ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «μαχαίρια» Μέγαρο Μαξίμου-ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις

Στα «μαχαίρια» Μέγαρο Μαξίμου-ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το ερωτηματολόγιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εργασιακές σχέσεις.

«Η κυβέρνηση που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ και μια αγορά εργασίας που τα δικαιώματα των εργαζόμενων διαρκώς καταπατώνται, ας κάνει λίγο υπομονή να δει τις τελικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ως τότε, αντί να γράφουν ανοησίες σε non paper ας προσπαθήσουν να είναι στοιχειωδώς σοβαροί, όσο δύσκολο και αν τους είναι», απαντούν από τη ΝΔ σε σχόλιο πηγών του Μαξίμου για το ερωτηματολόγιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εργασιακές σχέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Μέγαρο Μάξιμου με αφορμή το ερωτηματολόγιο που ανήρτησε η Νέα Δημοκρατία, σχολίασε με καυστικό τρόπο την συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναφέροντας: «Ας πουν ευθέως ότι το πολιτικό τους σχέδιο είναι η μη αμειβόμενη εργασία, οι ελεύθερες απολύσεις, οι ατομικές συμβάσεις και η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Δεν ξεγελούν κάποιον κρυπτόμενοι πίσω από το δάχτυλό τους».

«Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα είναι βασικό στοιχείο της ιδεολογίας και της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Επειδή όμως διστάζουν να το πουν δημόσια, προσπαθούν να το εκμαιεύσουν μέσα από ερωτηματολόγια, με πονηρά διατυπωμένες ερωτήσεις. Αν πιάσει έπιασε», τονίζουν οι πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ