ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Στις εκλογές θα ψηφίσω τον Μητσοτάκη

Πάγκαλος: Στις εκλογές θα ψηφίσω τον Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Έξω από τα δόντια μίλησε για ακόμη μία φορά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Πάγκαλος, αναφέρθηκε στις «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τρεις ομάδες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. «Είναι οι παλιοί που ακόμη δεν πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κομμουνισμός και ότι το σύστημα έχει καταρρεύσει. Αναλαμβάνω την ευθύνη μου γιατί κι εγώ υπήρξα καθοδηγητής τους. Ήμουν στο ΚΚΕ από τα 27 μου. Αυτοί δεν πρόκειται να το ξεπεράσουν ποτέ. Εγώ με πολύ κόπο το ξεπέρασα…

Το δεύτερο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα "λαμόγια" του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί το λένε "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ", ίσως με την έννοια ότι πρέπει να τρώμε καλά και να δυναμώνουμε. Στον Σημίτη το είχα επισημάνει και μου ζήτησε να του κάνω μια θεσμική πρόταση. Του είπα να κόψει κεφάλια. Του είπα και ονόματα τα οποία δεν θα τα αποκαλύψω τώρα…

Η τρίτη κατηγορία είναι αυτή που καθορίζεται από τη μοναξιά της μεγάλης πόλης. Έχει καταρρεύσει η κοινωνία στην οποία εμείς είχαμε μεγαλώσει, χωριό, οικογένεια κ.λπ. Μετά από αυτό, διαζύγια, χωριό δεν υπάρχει για επιστροφή, οι άνθρωποι μένουν μόνοι» ανέφερε, τονίζοντας ότι στην κυβέρνηση δεν αξιολογούν σωστά τα θέματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Από την κριτική του πρώην υπουργού δεν γλίτωσε ούτε η Νέα Δημοκρατία. Εξέφρασε την άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ δεν έπρεπε να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015 καθώς όπως υπογράμμισε το ποσοστό συμμετοχής θα ήταν τέτοιο που δεν θα νομιμοποιούσε το δημοψήφισμα.

Από την άλλη πλευρά, χαρακτήρισε πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είχε το θάρρος να μην ψηφίσει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτόν ο οποίος όπως τόνισε, διπλασίασε τους δημοσίους υπαλλήλους και τις προσλήψεις τους μέσω ρουσφετιών.

«Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Νέα Δημοκρατία και θα το ξανακάνω. Θα ψηφίσω Μητσοτάκη» σημείωσε, χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ