ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης για ταυτότητα φύλου: Θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει

Λεβέντης για ταυτότητα φύλου: Θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Φωτογραφία αρχείου

Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου, σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Η κατάργηση του νόμου για την ταυτότητα του φύλου εφόσον ψηφιστεί τις προσεχείς μέρες θα είναι όρος για μελλοντική συμμετοχή της Ένωσης Κεντρώων σε κυβέρνηση συνεργασίας, υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης.

«Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσω το νόμο», είπε στην τηλεόραση του Σκάϊ και εξήγησε ότι ο ίδιος και το κόμμα του «δεν δικαιούται να υπερψηφίσει ένα νόμο που αντίκειται στη Φύση, στο Θεό και στις αξίες του Ελληνισμού».

Είπε, ακόμη ότι επικοινώνησε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να ζητήσει τη γνώμη του επί του θέματος και εκείνο τού υπέδειξε να συνταχθεί με τη γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο νόμος θα δημιουργήσει απείρως περισσότερα προβλήματα από όσα, υποτίθεται, επιδιώκει να επιλύσει και πρόσθεσε ότι τα δικαιώματα των συγκεκριμένων ομάδων πρέπει να προστατεύονται, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού. «Είμαι υπέρ στο να παίρνουν κοινωνικά επιδόματα, συντάξεις. Να έχουν ίσα δικαίωμα στην εργασία. Αλλά, άλλο αυτό και άλλο η Πολιτεία να επικυρώσει αυτό που θέλουν να είναι, ενώ δεν είναι», σημείωσε.

Αναφορικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας θα πάει στις ΗΠΑ ως τουρίστας και θα γυρίσει ως τουρίστας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ