ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση Τσακαλώτου στις συστημικές τράπεζες για συμμετοχή Ελλήνων επενδυτών

Πρόσκληση Τσακαλώτου στις συστημικές τράπεζες για συμμετοχή Ελλήνων επενδυτών
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για της τράπεζες EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Πρόσκληση Τσακαλώτου στις τέσσερις συστημικές τράπεζες για συμμετοχή και Ελλήνων επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Θετικά ανταποκρίθηκαν οι δύο τράπεζες.

Ευκαιρία και στους Έλληνες επενδυτές να μετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, δίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία, αποστέλλοντας επιστολές στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, από τις οποίες, όπως ανέφερε στη Βουλή, ανταποκρίθηκαν θετικά οι δύο. «Ελπίζω να ανταποκριθούν και άλλες δύο συστημικές τράπεζες, είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , αποφεύγοντας να αποκαλύψει τις δύο που απάντησαν θετικά στην πρόσκλησή του.

Χθες πάντως, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε πως δίνει το δικαίωμα συμμετοχής και σε Έλληνες επενδυτές.

Η πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών απευθύνθηκε από το βήμα της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο διορισμός του καθηγητή Χαράλαμπου Γκότση στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ