ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Αντωνοπούλου: Πάνω από 250.000 θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί από το 2015

Ρ. Αντωνοπούλου: Πάνω από 250.000 θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί από το 2015
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνάντηση με τους δημάρχους της περιφέρειας Θεσσαλίας είχε την Τρίτη το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, με θέμα συζήτησης τα προγράμματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωφελούς εργασίας.

Σε δηλώσεις της σχετικά με την αγορά εργασίας στη χώρα η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε πως «από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Ιούλιο, έχουν δημιουργηθεί 250.000 θέσεις εργασίας», επισημαίνοντας πως περίπου οι μισές θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και οι άλλες μισές είναι πλήρους απασχόλησης.

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου τα παραπάνω δεν σημαίνει για την κυβέρνηση κάποιο success story, καθώς υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 1 εκατ. εκατομμύριο άνεργοι, όμως συμπλήρωσε πως «βάλαμε φρένο στην καταστροφή που είχε ήδη δημιουργεί και αυξανόταν».

Όσον αφορά τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας των δήμων η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε πως «όλοι οι δήμοι έχουν καταλάβει πως τα προγράμματα αυτά είναι για να υποστηρίζουν τους ανέργους», επισημαίνοντας πως η κοινωφελής εργασία «συνδέει τους ανέργους με έργα που υλοποιεί ο δήμος τα οποία να αποδίδουν το μέγιστο όφελος στην τοπική κοινωνία».

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός σημείωσε πως το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας «είναι μια απάντηση και όχι η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, καθώς δίνει δυνατότητα στους ανέργους να απασχοληθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους δήμους να αξιοποιήσουν τα προγράμματα ως απάντηση στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ