ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Γεννηματά κατά Βούτση για την «αιφνίδια αλλαγή» της ημέρας ψήφισης του νομοσχεδίου

Αιχμές Γεννηματά κατά Βούτση για την «αιφνίδια αλλαγή» της ημέρας ψήφισης του νομοσχεδίου
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/EUROKINISSI

Αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση αφήνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά καθώς του καταλογίζει ότι μεταβλήθηκε αιφνιδίως η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, με αποτέλεσμα η ίδια να μην βρίσκεται στη βουλή να ψηφίσει αλλά και να απουσιάζει και ο ειδικός αγορητής του κόμματος. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής η Φώφη Γεννηματά αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όπως σας είχε καταστεί γνωστό ήδη από την 04-10-2014 Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σήμερα, ημέρα Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, θα απουσιάζω σε περιοδεία στην Κρήτη, η οποία είχε προγραμματισθεί ήδη εδώ και πολλές ημέρες, σε συμφωνία με το αρχικώς ανακοινωθέν πρόγραμμα του νομοθετικού έργου της Βουλής.

Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία ελήφθη παρά την έντονη διαφωνία του παρισταμένου Γραμματέως της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και με την οποία μεταβλήθηκε αιφνιδίως ο προγραμματισμός ψήφισης του σχεδίου νόμου περί ταυτότητας φύλου, ελέγχεται ως προς την σκοπιμότητά της, καθώς σήμερα, πέραν της (ενδεχομένως ηθελημένης) απουσίας του προέδρου των ΑΝΕΛ, απών είναι (και δη σε επιστολή της Βουλής) ο ειδικός αγορητής της δικής μας Κ.Ο, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου».

Δείτε την επιστολή της Φώφης Γεννηματά στον Νίκο Βούτση

IMG 5263

Νωρίτερα ο συνυποψήφιός της για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, είχε σχολιάσει αρνητικά την απουσία της κατά τη ψήφιση του σχεδίου νόμου.

«Η απουσία της Φώφης Γεννηματά από τη ψηφοφορία ήταν προσχηματική και ότι αποτελεί φυγομαχία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ