Ποτάμι: Αντιδεοντολογικό ζήτημα το θέμα που προέκυψε με τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ
Πηγή: EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προκύπτει αντιδεοντολογικό ζήτημα, εφόσον δεν διαψεύδεται, ότι αντιπρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, εν προκειμένω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, συμμετείχε ως σύμβουλος υπό κομματική ιδιότητα σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων, υποστηρίζει το Ποτάμι.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του κόμματος απαντά στην βουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου, σημειώνοντας τα εξής αυτονόητα: «Σε μια ανεξάρτητη αρχή μπορούν να συμμετέχουν άτομα που είχαν στο παρελθόν κάποια κομματική ιδιότητα. Από τη στιγμή όμως που επιλέγονται να θητεύσουν σε μια ανεξάρτητη αρχή πρέπει να αφήνουν την κομματική τους ταυτότητα έξω από την πόρτα. Ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν άλλα καθήκοντα ακόμα και χωρίς αμοιβή», επισημαίνει το Ποτάμι.

Στην ανακοίνωση του το Ποτάμι τονίζει ότι παραμένει σταθερό στις αρχές του και είναι υπέρ της πραγματικής ανεξαρτησίας των Ανεξάρτητων Αρχών. «Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν δείξει ότι όχι μόνο δεν τη σέβονται, αλλά αντιθέτως την παραβιάζουν συστηματικά. Σεβασμός με πράξεις, λοιπόν, και όχι με ευκαιριακές δηλώσεις», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης