Συνάντηση Παππά με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών - Συζητήθηκαν θέματα ψηφιακής πολιτικής
Πηγή: Γραφείο Τύπου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά με τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Αχμέτ Αρσλάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων:

  • η κατανομή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων στις περιοχές όπου συνορεύουν οι δύο χώρες, στο πλαίσιο και της μετάβασής τους στην ψηφιακή εκπομπή, ώστε να περιορίζονται οι παρεμβολές. Σημειώθηκε η εποικοδομητική διμερής συνεργασία στο πλαίσιο του SEDDIF (Φόρουμ για την Υλοποίηση του Ψηφιακού Μερίσματος στη Νότια Ευρώπη).
  • η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής και παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προς τον πολίτη.
  • η έναρξη της συζήτησης για θέματα χρεώσεων περιαγωγής μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων των δύο χωρών, με πρωτοβουλία των Κυβερνήσεων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συζητηθούν περαιτέρω τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι από εκπροσώπους τους που θα συμμετέχουν σε κοινή επιτροπή.

20171012 npappas aarslan2

(Γραφείο Τύπου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής)

Στόχος της συνεργασίας είναι η παραγωγή απτών αποτελεσμάτων ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας που είναι προγραμματισμένο πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους στη Θεσσαλονίκη.

«Πάγια πολιτική μας είναι η ανταλλαγή επισκέψεων με ομολόγους άλλων – και ειδικά γειτονικών –  χωρών να μην εξαντλείται στην εθιμοτυπία, αλλά να προχωρά σε πρακτικό επίπεδο επίλυσης των ζητημάτων και αναβάθμισης της διμερούς συνεργασίας. Αυτό ακριβώς κάναμε με τον Υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας, Αχμέτ Αρσλάν και τη διμερή επιτροπή που θα αναλάβει να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Με τον Αχμέτ είχαμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της διμερούς συνεργασίας στα θέματα ευθύνης των δύο Υπουργείων και προσκάλεσε τον Νίκο Παππά να επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία, ώστε να συνεχισθεί και να επιταχυνθεί η πρόοδος.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής.


Διαβάστε επίσης

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Μπαίνουν κανόνες μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας

Μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και μεταναστευτικό στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Μακρόν

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Ιστορική μέρα για τα τηλεοπτικά πράγματα (vid)

Τσίπρας: Ινδία και Ελλάδα εκπροσωπούν αρχαίους πολιτισμούς