ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμένος ο Κοντονής για τις συνθήκες εργασίας των δικηγόρων

Προβληματισμένος ο Κοντονής για τις συνθήκες εργασίας των δικηγόρων
EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τον προβληματισμό του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείται το επάγγελμα του δικηγόρου εξέφρασε με αφορμή την άνανδρη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής, ο Στ. Κοντονής, δικηγόρος κι ο ίδιος στο επάγγελμα, επεσήμανε ότι του προκαλεί αλγεινή εντύπωση η κατάσταση αυτή.

Σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, που ψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε πως εξακολουθεί να υπάρχει παραπληροφόρηση για το θέμα αυτό και επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της, αλλά και της κατά της Εκκλησίας. «Η ΝΔ υπέστη πανηγυρική ήττα», είπε και πρόσθεσε πως υπάρχουν κάποιοι ακραίοι ιεράρχες που εκτρέπονται κάθε φορά που προωθείται μια νομοθετική ρύθμιση για τα ατομικά δικαιώματα.

Εξήρε τη στάση του Ποταμιού, αλλά και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου που στήριξαν το νομοσχέδιο και τη ρύθμιση για τη φυλομετάβαση στα 15 χρόνια.

Επιτέθηκε ακόμη, σε συλλογικότητες που εμποδίζουν πλειστηριασμούς, ακόμη και σε κάποιους που έχουν χρέη, όπως είπε, 12 εκατ. ευρώ. «Ποιους προστατεύουν; Ξέρουν τι κάνουν;», διερωτήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ