ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανάτσιου: «Για τρίτη χρονιά θα πιάσουμε τους στόχους»

Παπανάτσιου: «Για τρίτη χρονιά θα πιάσουμε τους στόχους»
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Φωτογραφία αρχείου

Τη διαβεβαίωση ότι η απόκλιση των 2,29 δις ευρώ δεν αφορά υστέρηση και δεν δημιουργεί πρόβλημα στον προϋπολογισμό, καθώς το πρόβλημα είναι μόνον ταμειακό, έδωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών που προκλήθηκε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή, κατηγόρησε τη ΝΔ για απόπειρα καταστροφολογίας και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η κυβέρνηση για τρίτη συνεχή χρονιά θα πιάσει τους στόχους.

«Τα 2,29 δις δεν έχουν να κάνουν με υστέρηση, αλλά με πληρωμές ληξιπροθέσμων οφειλών και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ», είπε, σημειώνοντας ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα στον προϋπολογισμό. «Ένα μικρό ποσό αφορά τον ΕΝΦΙΑ, του οποίου η τελευταία δόση θα πληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018 και θα συνυπολογιστεί στα έσοδα προϋπολογισμού αυτή της χρονιάς».

Σε ότι αφορά τις επίκαιρες ερωτήσεις του Γιώργου Γεωργαντά και Κώστα Κατσαφάδου από τη ΝΔ για το τέλος επιτηδεύματος στα μικρά χωριά, η κ. Παπανάτσιου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλους τους τρόπους για τη δικαιότερη επίλυση του προβλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ