ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ στις Βρυξέλλες μετά τις γερμανικές εκλογές

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ στις Βρυξέλλες μετά τις γερμανικές εκλογές
EUROKINISSI

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα έχει ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί της για την γνώμη που επικρατεί στο Βερολίνο για τα ελληνικά ζητήματα, έπειτα από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 24 Σεπτεμβρίου στη χώρα.

Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα είναι το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και η επιθυμία αυτό να γίνει πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως άλλωστε ζητούν και οι Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προσπαθεί παράλληλα να ενισχύσει το ευρωπαϊκό του προφίλ, συναντήθηκε ήδη την Τετάρτη με Ευρωπαίους επιτρόπους στις Βρυξέλλες -με πρωτοβουλία του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου-, με τους οποίους όπως είπε, είχε την ευκαιρία να συζητήσει το «σχέδιό του για την Ελλάδα του μέλλοντος» και για τις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η πατρίδα μας».

«Και όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μιλάμε πρωτίστως για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλύτερες δουλειές, για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το πως το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών.

Και σε αυτό το επίπεδο, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», επεσήμανε ο ίδιος μετά τις συναντήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα, επίσης, με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Β. Ντομπρόφσκις, αλλά και με τον επικεφαλής του ΕΛΚ Ζοζεφ Ντόουλ, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του για την έξοδο της χώρας από την κρίση που βασίζεται στο τρίπτυχο, επενδύσεις, σύνδεση της εκπαίδευσης με την εργασία και πιο αποτελεσματική λειτουργία του δημοσίου προς όφελος των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ