ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Στην Κεντροαριστερά δεν ξεκαθαρίζουμε λογαριασμούς

Ανδρουλάκης: Στην Κεντροαριστερά δεν ξεκαθαρίζουμε λογαριασμούς
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Δεν έχω λογαριασμούς να ξεκαθαρίσω με κανέναν από τους συνυποψήφιους μου. Οι διαφορές που έχουμε είναι σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε προσωπικό. Για αυτό και πιστεύω ότι την επόμενη μέρα θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών», υπογραμμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά.

Ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζει την πεποίθηση ότι νέος φορέας δεν πρέπει να είναι δεκανίκι κανενός, ούτε απλό συμπλήρωμα κυβερνητικών σχημάτων, ενώ δεν αποκλείει συμμετοχή σε κυβέρνηση με προϋπόθεση την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που θα συμμετέχουν, για να μην περιοριστεί σε μια «απλή μοιρασιά θέσεων εξουσίας».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίπτουμε κάθετα το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά αυτή η επιλογή δεν μπορεί να τίθεται διαζευκτικά σήμερα, δυο χρόνια πριν από τις εκλογές», επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης.

Προτείνει να εφαρμοστούν διαδικασίες ΑΣΕΠ για την επιλογή όλων των θέσεων ευθύνης στον δημόσιο τομέα, και μάλιστα με συγκεκριμένη θητεία, και σημειώνει ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από κοινωνικές πολιτικές που λειτουργούν υποστηρικτικά προς την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και ενθαρρύνουν τους Έλληνες μετανάστες των τελευταίων ετών να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Εξηγεί ότι επικρίνει τη συνεργασία με το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τη συμφωνία «4-2-1» στη τριμερή κυβέρνηση με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, όχι για να ξύσει παλιές πληγές αλλά γιατί «δεν πρέπει να ξανακυβερνήσουμε με κόμματα των άκρων».

Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διεργασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμά ότι οι προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν όπως και οι αντίστοιχες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ