ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση Κωνσταντινόπουλου στον Τσακαλώτο για την Εθνική Ασφαλιστική

Επίκαιρη ερώτηση Κωνσταντινόπουλου στον Τσακαλώτο για την Εθνική Ασφαλιστική
EUROKINISSI

Την έντονη ανησυχία του για τη διαδικασία εξαγοράς της ΑΕΕ Γενικών Ασφαλειών “Η Εθνική”, εκφράζει με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ελληνικό και διεθνή τύπο, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να δώσει ξεκάθαρες, όπως αναφέρει, απαντήσεις σχετικά με τις πληροφορίες ότι η εταιρία ελληνοαμερικανικών συμφερόντων “Exin Re”, του επιχειρηματία J. Calamos με τον οποίο ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα εργασίας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει όντως μείζονα προβλήματα ρευστότητας, τα οποία θα επιχειρούσε να επιλύσει με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζητά παράλληλα, διευκρινίσεις αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες που διέρρευσαν ότι ο φάκελος που κατατέθηκε από την “Exin Re’ στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι «εξαιρετικά ανεπαρκής» και καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την Εθνική Τράπεζα εάν ακυρωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ