ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Η απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρεαλιστική οδός διαχείρισης του προσφυγικού

Μουζάλας: Η απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρεαλιστική οδός διαχείρισης του προσφυγικού
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κινείται «στην κατεύθυνση που η πραγματικότητα επιβάλλει» και είναι «σύμφωνη με την κυβερνητική μας πολιτική, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και όσων υπαγορεύει η κοινοτική και ελληνική νομοθεσία» δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός συμπληρώνει ότι «η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρεαλιστική οδός διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού και πάνω σε αυτήν θα κινηθούμε».

Στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε, ο κ. Μουζάλας επισημαίνει επίσης, ότι «τώρα είναι η ώρα να δραστηριοποιηθούμε με μεγαλύτερη ένταση για επίλυση δυσχερειών που αναπόφευκτα δημιουργούνται κατά τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος».

Επιπλέον υπογραμμίζει, ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να σεβόμαστε τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται καθώς και να καθιστούμε σαφές το πλαίσιο των υποχρεώσεών τους απέναντι στην πολιτεία».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΓ τονίζει, πως οφείλει η ΕΕ να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξασφάλιση νομίμων οδών για πρόσφυγες και μετανάστες και στην εγκατάσταση διαδικασιών υποδοχής ταυτοποίησης εκτός Ευρώπης. Να επιταχύνει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης με συμμετοχή όλων των κρατών μελών, αλλά και να ενισχύσει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων και των μεταναστών και τέλος, να πάρει τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες για να τερματιστεί η κρίση στις χώρες αυτές, γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει κυρίως να κάνει με τις μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στην Ευρώπη και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ