ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Γεννηματά: Σταδιακή η ενοποίηση των ΚΟ της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού

Διευκρινίσεις Γεννηματά: Σταδιακή η ενοποίηση των ΚΟ της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σε διευκρινίσεις για την αποκάλυψη που προέκυψε από την χθεσινή τηλεμαχία, ότι δεν θα ενωθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, προχώρησε το επιτελείο της υποψήφιας για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Φώφης Γεννηματά.

Σταδιακή και με σταθερά βήματα προσδιορίζει την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, σε άτυπη ενημέρωση, με αφορμή την αποκάλυψη που προέκυψε στην χθεσινή τηλεμαχία, για μη άμεση ενοποίησή τους.

«H δημιουργία του ενιαίου φορέα προχωρά με σταθερά, αποφασιστικά και - όπως έχει αποδειχθεί- αποτελεσματικά βήματα και όχι με άλματα στο κενό. Όλα είναι γνωστά. Τώρα θα γίνει η εκλογή ηγεσίας και θα επακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο. Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις βουλευτικές εκλογές θα προκύψει η νέα ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα. Μέχρι τότε, στη Βουλή θα υπάρχει ενιαίο κέντρο υπό το νέο επικεφαλής και πλήρης συντονισμός στη λειτουργία και δράση των κοινοβουλευτικών ομάδων», τονίζεται και επισημαίνεται: «Μόνο με αυτόν τον τρόπο και για αυτή τη μεταβατική περίοδο θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες που με την ψήφο του έδωσε ο λαός στα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα, που συμμετέχουν στο εγχείρημα για πιο αποτελεσματική αντιπολιτευτική δράση εντός του Κοινοβουλίου».

Σε διαφορετική περίπτωση δυναμιτίζονται τα αντιπολιτευτικά όπλα και απεμπολούνται κοινοβουλευτικές δυνατότητες, υποστηρίζουν οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά. «Φυσικά και δεν πρέπει να κάνουμε τέτοια χάρη στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Αυτά είναι απόρροια φανερής κοινής λογικής και όχι αποτέλεσμα κρυφών συμφωνιών» σημείωσαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ