ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» του Λευτέρη Κρέτσου με τον Ανδρέα Λοβέρδο για τις τηλεοπτικές άδειες

«Πόλεμος» του Λευτέρη Κρέτσου με τον Ανδρέα Λοβέρδο για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Λευτέρη Κρέτσο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες και τους χειρισμούς του Νίκου Παππά.

Πυρά κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την τροπολογία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Ο κ. Παππάς διασυρόμενος κατέθεσε σήμερα είκοσι τροπολογίες στο νόμο του. Το Συμβούλιο Της Επικρατείας του ακύρωσε διατάξεις, είκοσι αλλαγές κάνει ο ίδιος σήμερα ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες. Τίποτα δεν έμεινε από το 2015. Θέλει να πάρει 250 εκατομμύρια ευρώ από αυτή την ιστορία και το ερώτημα είναι συγκεκριμένο: Χωρίς ΣΥΡΙΖΑ-Bank και χωρίς λαγό, που είχε την προηγούμενη φορά, πώς θα τα πάρει;», τονίζει ο κ. Λοβέρδος, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η απάντηση ήρθε από τον Λευτέρη Κρέτσο

Με αφορμή ανακοίνωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε:

«Ο κ. Λοβέρδος έμεινε μόνος και τελευταίος να υπερασπίζεται την αεροπειρατεία των τηλεοπτικών σταθμών. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διενεργηθεί άμεσα με τον ν. 4339/2015 -τον "νόμο Παππά"-, και οι υποψήφιοι καναλάρχες θα πληρώσουν τουλάχιστον τα χρήματα που η ίδια η αγορά καθόρισε, όπως άλλωστε απεδέχθη και το ΕΣΡ.

Ο κ. Λοβέρδος γνωρίζει καλά ότι, μετά την αδειοδότηση, δεν θα αρκεί η άνευ όρων υποστήριξη στους καναλάρχες για να διατηρήσει το "στασίδι" του στις εκπομπές. Θα χρειάζεται να εκφέρει πολιτικό λόγο ουσίας - και όχι μόνο να αναμασά περσινά ξινά σταφύλια. Ως Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τον καλούμε να ψηφίσει τις διατάξεις που αφορούν στην επαύριο της αδειοδότησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ