ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρα ρατσιστική η επίθεση στον Αμίρ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρα ρατσιστική η επίθεση στον Αμίρ
EUROKINISSI

«Η επίθεση με πέτρες στην κατοικία του 11χρονου Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης, είναι ξεκάθαρα ρατσιστική», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει ότι «οι πρακτικές που επιχειρούν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να απομονωθούν το συντομότερο δυνατό».

Σχολιάζοντας την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Καλωσορίζουμε, επιπλέον, τις όψιμες, αντιρατσιστικές ευαισθησίες της ΝΔ, υπενθυμίζουμε ωστόσο πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει κλήρωση για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις, είχε καταψηφιστεί από το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, με πρόσχημα την... αριστεία».

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει το υπ. Παιδείας

Τον «αποτροπιασμό» για την επίθεση στο σπίτι που διαμένει με την οικογένειά του ο 11χρονος Αμίρ, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

«Με αφορμή την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, στη Δάφνη, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του και ζητά από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπαίτιοι, όποιοι κι αν είναι και από όπου κι αν προέρχονται, να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους» αναφέρεται σχετικά.

Το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του τόνισε, ότι η Πολιτεία δε δείχνει ανοχή «σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές» και ανέφερε: «Ο Αμίρ και κάθε άλλος μαθητής και μαθήτρια, θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και ισότιμο μέλος του σχολείου του, της πόλης του, της χώρας στην οποία ζει».

Εξάλλου, το υπουργείο, απευθυνόμενο στη ΝΔ, ανέφερε ότι «προκαλεί οργή» το γεγονός ότι δεν καταδίκασε τη επίθεση. «Είναι απορίας άξιο γιατί δεν το έκανε» ανέφερε το υπουργείο και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδικάσει τη συγκεκριμένη επίθεση.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα άγνωστοι έκαναν επίθεση στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου Αφγανού, που είχε κληρωθεί να κρατήσει τη σημαία του σχολείου του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ