ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Κεντροαριστερά: Το μήνυμα του Θεοδωράκη στους Έλληνες του εξωτερικού

Εκλογές Κεντροαριστερά: Το μήνυμα του Θεοδωράκη στους Έλληνες του εξωτερικού
ΕUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΤΑΜΙ

Με μια ανάρτηση του στο Facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης  αναφέρεται στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και σήμερα Κυριακή, θα προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν για τον αρχηγό του νέου προοδευτικού φορέα.

«Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που μας λείπουν. Στην Αναστασία στο Εδιμβούργο, τον Παναγιώτη στο Βερολίνο, στον Αναστάση στην Ολλανδία, την Ιόλη στη Βοστώνη, τον Τάκη στη Νέα Υόρκη, την Μυρσίνη στην Ουάσιγκτον, την Σώτη στο Παρίσι, τον Δημήτρη στο Λονδίνο, την Σίλια στο Λουξεμβούργο… Είστε πολλοί εκεί έξω. Πάντα, βέβαια, ήταν πολλοί. Θείοι, ξαδέλφια, φίλοι. Μόνο που τα τελευταία χρόνια είναι σαν διωγμός. Το παράξενο πια, είναι να μην σκέφτεσαι να φύγεις από την Ελλάδα... Ίσως τα επόμενα χρόνια καταφέρουμε και αντιστρέψουμε αυτή τη ροή. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να έχουμε επαφή. Να σας ρωτάμε και να μας ρωτάτε», γράφει ο επικεφαλής του Ποταμιού και σημειώνει:

Στη Βουλή έδωσα μάχη για να μπορείτε να ψηφίζετε στις εκλογές. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν το ήθελαν. Και τώρα, στις εκλογές του νέου προοδευτικού κόμματος το προσπάθησα ξανά. Πάλι όχι. Το ζητήσατε και οι ίδιοι. Ατομικά ο καθένας, οι παρέες, οι πενήντα προσωπικότητες… Οι συνυποψήφιοί μου όμως «το φοβήθηκαν». Οι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η ζωή αλλάζει. Και συχνά είναι οι τελευταίοι που αλλάζουν. Τέλος πάντων, με τα πολλά στήσαμε κάποιες κάλπες σε αρκετές πόλεις στο εξωτερικό. Την Κυριακή οι περισσότεροι από εσάς θα μπορουν να ψηφίσουν. Θα ταλαιπωρηθείτε ισως λίγο, αλλά θα ψηφίσετε. Και θα πρέπει να το κάνετε. Το νέο κόμμα δεν πρέπει να το δημιουργήσουν οι μηχανισμοί αλλά οι πολίτες, οι πολίτες του κόσμου.

«Εγώ σας υπόσχομαι ότι όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθώ πάντα να βγάζω τα εμπόδια από τον δρόμο της συμμετοχής», καταλήγει.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, με δήλωση του στην εφημερίδα «Το Βήμα», καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση. Όπως λέει:

Ο στόχος είναι διπλός. Να αλλάξουμε τον χώρο με συμμάχους όλους αυτούς που κρατούν ζωντανή τη χώρα. Αυτούς που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα. Τους αποκλεισμένους που δημιουργούν. Η αρχή μπορεί να γίνει σήμερα. Με την προσέλευση στις κάλπες όλων αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Να γίνουν αυτοί το Κέντρο της Αλλαγής. Για να προκύψει ένα νέο κόμμα, με νέο αρχηγό, νέα ηγετική ομάδα, νέο όνομα, νέα σύμβολα. Ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα που με τη σειρά του θα αλλάξει τη χώρα. Μπορούμε να πετύχουμε με πολλή δουλειά και αφοσίωση. Αρκεί να μη σκεφθούμε ότι κάποιοι άλλοι θα το κάνουν για μας. Αυτή τη φορά εμείς πρέπει να το κάνουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ