ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διυπουργική σύσκεψη με την συμμετοχή συμβολαιογράφων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Διυπουργική σύσκεψη με την συμμετοχή συμβολαιογράφων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των συμβολαιογράφων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. 

Από την πλευρά της κυβέρνησης παρόντες ήταν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με τον κ. Κοντονή να επαναλαμβάνει μετά τη σύσκεψη τη βεβαιότητα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου. Πρόσθεσε δε ότι «τα βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, οι σύλλογοι των οποίων πρέπει να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή τους. Ενώ ερωτηθείς αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως η σύσκεψη «πήγε πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας ανέφερε πως «είναι κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση» και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρχίσουν στις 29 του μηνός. Πρόσθεσε ότι έλαβαν από την κυβέρνηση «απόλυτες διασφαλίσεις» πως δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, με την αυστηριοποίση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γενικές συνελεύσεις με θέμα την αναστολή της αποχής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι για τους θεσμούς, των οποίων οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου, το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών αποτελεί μείζον θέμα στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ