ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία

Τζανακόπουλος: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών και άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία στη δυτική Αττική θα προχωρήσει η κυβέρνηση, μόλις ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή της κατάστασης ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να κάνει η κυβέρνηση τις απαραίτητες ανακοινώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων, καθώς οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τάχιστα και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και δήλωσε πως σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τους πληγέντες στο έλεος της καταστροφής.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να καταγράψουμε τις ζημιές, να περάσει η κακοκαιρία και από εκεί και πέρα αφού έχει καταγραφεί το σύνολο των ζημιών θα προβούμε στις απαραίτητες ανακοινώσεις», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Θυμίζω και υπογραμμίζω τη δήλωση του πρωθυπουργού. Οι ζημιές θα αποκατασταθούν, οι πληγέντες θα αποζημιωθούν και αυτό θα γίνει ταχύτατα, με όσο το δυνατόν πιο σύντομες διαδικασίες και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση η κυβέρνηση να αφήσει αυτούς τους ανθρώπους στο έλεος της καταστροφής. Η αποκατάσταση των ζημιών και η αποζημίωση στους πληγέντες είναι κάτι που αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού. Αμέσως μόλις γίνει η συνολική καταγραφή της κατάστασης θα προβούμε και στις σχετικές ανακοινώσεις. Θεωρώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις απαραίτητες ανακοινώσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ