ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεοχαρόπουλος διαψεύδει τις φήμες: Απλά ζήτησα να δω τα έγγραφα για τη Σαουδική Αραβία

Ο Θεοχαρόπουλος διαψεύδει τις φήμες: Απλά ζήτησα να δω τα έγγραφα για τη Σαουδική Αραβία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρονταν στις κινήσεις του αναφορικά με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, επισημαίνοντας πως απλώς ζήτησε να δει τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στη Βουλή για το ζήτημα.

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα ορισμένα δημοσιεύματα που προέρχονται μάλιστα όπως γράφεται από επίσημη ενημέρωση θεσμικών παραγόντων της Βουλής με ανακριβείς και συγκεχυμένες πληροφορίες και απόδοση προθέσεων σε οφειλόμενες κοινοβουλευτικά ενέργειες εκ μέρους μου σχετικά με το επίμαχο θέμα των ημερών για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Θεοψαρόπουλος και συνεχίζει:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζω ότι ενόψει της αρχικά προγραμματισμένης για αύριο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της σχετικής επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησα ως όφειλα, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, να ενημερωθεί το γραφείο μου για κάθε σχετικό έγγραφο που έχει κατατεθεί στη Βουλή».

Nέα πολιτική αντιπαράθεση μετά την επιστολή Τσίπρα για αναβολή της συζήτησης για Καμμένο

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως ενημερώθηκε «από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Βουλής ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση σε ορισμένα κατατεθειμένα έγγραφα και ως εκ τούτου, δεν προέβη σε καμία περαιτέρω ενέργεια».

Ολοκληρώνοντας ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως «δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόδοση προθέσεων ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και δείχνουν τουλάχιστον τον πανικό που έχει υπάρξει τις τελευταίες ημέρες λόγω ορισμένων αποκαλύψεων. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής για να εκλείψει η οποιαδήποτε παρανόηση, και με διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση οι ανακριβείς πληροφορίες δεν προέρχονται από τον ίδιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ