ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Αποκαλύφθηκε η σκευωρία του Μητσοτάκη

Κυβερνητικές πηγές: Αποκαλύφθηκε η σκευωρία του Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ερωτήματα προς τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, απευθύνουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το ζήτημα της Σαουδικής Αραβίας, κάνοντας μάλιστα λόγο περί «σκευωρίας του Κυριάκου Μητσοτάκη γύρω από την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού» στη χώρα, που όμως αποκαλύφθηκε.

«Η Σαουδική Αραβία ουδέποτε αμφισβήτησε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος ήταν εκπρόσωπός της, αλλά όλα ξεκίνησαν από την παρέμβαση ενός Έλληνα ενδιάμεσου στον πρέσβη στο Ριάντ, του Ζορζ Σφακιανάκη από το Ηράκλειο Κρήτης. Αυτός είναι ο πραγματικός μεσάζοντας ο οποίος επιδίωκε χαμηλότερο τίμημα, δηλαδή λιγότερα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο», επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Συνεχίζοντας οι κυβερνητικές πηγές κάνουν τα εξής ερωτήματα στον κ. Μητσοτάκη:

– Ποιου τις θέσεις υιοθέτησε πλήρως η ΝΔ;

– Για ποια συμφέροντα εργάζεται;

– Θα απαντήσει γιατί το έκανε;

– Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης για τα ψέματά του;

Συνεχίζοντας, οι ίδιες πηγές, κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «εκθέτει τη χώρα κι όχι την κυβέρνηση» και τονίζουν: «Τα υπόλοιπα τα είδε όλη η χώρα. Ακόμα μία παταγώδης αποτυχία της μιντιακής παραεξουσίας η οποία καθοδηγεί τον κ. Μητσοτάκη και την ομάδα γύρω από αυτόν να πνίξουν τη χώρα στο βούρκο της συκοφαντίας.

Η σκευωρία κατάρρευσε και τώρα είναι η ώρα να επιστρέψουμε στα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν τη χώρα, τη φοροδιαφυγή, τις οφσόρ και τη διαφθορά. Θα συζητηθούν όλα στην προ ημερησίας που ζήτησε ο πρωθυπουργός και στην οποία πάλι θα είναι απολογούμενος ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά και να προσηλωθούμε στη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, όσο κι αν ο κ. Μητσοτάκης και οι επιχειρηματίες καθοδηγητές του προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτόν το στόχο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ