ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Ο πρωθυπουργός απάντησε επί της ουσίας για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας

Παππάς: Ο πρωθυπουργός απάντησε επί της ουσίας για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας
EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Την άποψή του πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε επί της ουσίας στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή ένα σημαντικό στοιχείο που καταδείχθηκε κατά την συζήτηση στο Κοινοβούλιο, η οποία έγινε υπό κλίμα έντασης, είναι ότι η πηγή δεν ήταν Σαουδαραβική αλλά ένας Έλληνας με συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι τώρα που κατάρρευσε το σενάριο καταστροφολογίας της Νέας Δημοκρατίας έχουμε νέο σενάριο και διαφορετική αντιπολίτευση κάθε δέκα μέρες και πρόσθεσε ότι έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να συζητήσουμε πέρα από αυτά.

Κάνατε τον κόσμο άνω κάτω με φήμες, είπε ο Ν. Παππάς απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ της ίδιας εκπομπής, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ μπορεί να δει τα απόρρητα έγγραφα για να ενημερωθεί, λέγοντας ότι η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν η ΝΔ είναι ένας Έλληνας ο οποίος «θα δούμε τι άλλες διασυνδέσεις και διαπλοκές έχει».

Τσίπρας: Σκευωρία του Μητσοτάκη η υπόθεση - Δημιουργεί παρακράτος

Η πολιτική αισθητική του κ. Τσίπρα καθόλου δεν μου άρεσε σήμερα, αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ απαντώντας του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι έμεινε το ύφος του Τσίπρα επειδή στη χώρα η ανεργία πέφτει, αυξήθηκε η παραγωγή, κλπ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ύφος του Κ. Μητσοτάκη ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αυτοί που κούναγαν το δάχτυλο ως αρχάγγελοι της κάθαρσης δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα απλά ερωτήματα του προέδρου της ΝΔ.

Απαντώντας για το θέμα των χειρισμών του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, ο Ν. Παππάς είπε ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στην ελληνική πλευρά, καθώς έχει σηκωθεί θόρυβος με μία θολή μαρτυρία του και το πώς προέκυψε το όνομα «Τζορτζ Σφακιανάκης» στην υπόθεση. «Έχει την υποχρέωση να τηρεί τη νομιμότητα όπως όλοι», πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ για τον έλληνα πρέσβη.

Η συμφωνία είναι διακρατική, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, για να εισπράξει το δημόσιο, τη στιγμή που εγκαλούμαστε διότι δεν πήγαμε από άλλη οδό εισπράττοντας λιγότερα.

Μητσοτάκης: Εάν η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη, τότε δείξτε μου τα λεφτά

Σχολιάζοντας τις αριστερές φωνές που άσκησαν κριτική στη συμφωνία, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι είναι απέλπιδα η προσπάθεια αυτό να γίνει εσωκομματικό πρόβλημα, προσθέτοντας ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι να απαξιώνει τη στρατιωτική βιομηχανία κ.λπ.

Τέλος, μίλησε για συστηματική μεροληψία των δημοσκοπήσεων τη στιγμή που κλείνει δραματικά η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα, ενώ σχολιάζοντας τη μερίδα ΜΜΕ που θα ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση, ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι αυτό είναι παλιά ιστορία προσθέτοντας ότι η ΝΔ σέρνεται πίσω από τέτοια μιντιακά συστήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ