ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στη Βουλή η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Ξανά στη Βουλή η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕUROKINISSI

Στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής επανέρχεται το θέμα της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία με τα κόμματα να ζητούν την ανάκληση της απόφασης.

Το θέμα έθιξε στη σημερινή, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Νίκος Φίλης που έχει επιμένει στην ακύρωση της συμφωνίας και για ιδεολογικούς λόγους. Σημειώνει δε, ότι παραβιάζονται διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας που το καλοκαίρι τάχθηκε υπέρ της επιβολής εμπάργκο στην πώληση όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, λόγω του πολέμου στην Υεμένη.

Η πρόταση Φίλη να συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση αυτή στην Επιτροπή με αίτημα της ανάκληση της απόφασης, έγινε σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό, ομόφωνα αποδεκτό. Εκτίμησε δε, ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα απορρίφθηκε το αίτημα της ΝΔ να κληθούν στην Επιτροπή Εξοπλισμών της όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή. «Δεν προέκυψαν νέα στοιχεία, ούτε μπορούμε να μετατραπούμε σε εξεταστική επιτροπή», υποστήριξε ο κ. Φίλης. Το αίτημα της ΝΔ στήριξαν μόνον η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι.

Το θέμα δεν κλείνει εδώ, επιμένουν στη ΝΔ με τον Κώστα Τασούλα να δηλώνει πως θα αξιοποιηθεί κάθε κοινοβουλευτικό μέσο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ συμφώνησε στην εκ νέου συζήτηση της υπόθεσης, αποφεύγοντας να πάρει θέση υπέρ ή κατά της ανάκλησης της. «Θα τοποθετηθούμε στην επιτροπή», δήλωσε λίγο αργότερα και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας πάντως, ότι ο κ. Καμμένος έχει πει πως η συμφωνία ειναι ζωντανή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ