ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας μετά την έκκληση του πρώην γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, να μην γίνονται δηλώσεις που τον εμφανίζουν ως κατηγορούμενο.

Οι αναφορές του κ. Παπαδημητρίου που προσήλθε για δεύτερη φορά στην επιτροπή, αν και ασθενής όπως ο ίδιος είπε, προκάλεσαν την αντίδραση του Γιώργου Γεωργαντά από τη ΝΔ που έθεσε θέμα προσβολής των ατομικών δικαιωμάτων των μη πολιτικών προσώπων, λόγω και της απευθείας μετάδοσης των εργασιών.

«Η ΝΔ θέλει οι συνεδριάσεις μας, στις οποίες αποκαλύπτονται πολύ σημαντικά πράγματα, να μην γίνονται κτήμα του ελληνικού λαού», σχολίασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Αννέτα Καββαδία.

Σε ότι αφορά στην ουσία της κατάθεσής του, ο πρώην γενικός διευθυντής που ρωτήθηκε και για το ηχητικό υλικό που τον φέρει να συνομιλεί με τον γενικό διευθυντή του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, απάντησε πως δεν θυμάται. Το χαρακτήρισε «χαλκευμένο» και περιορίστηκε να δηλώσει πως δεν μπορώ να απαντήσει γιατί οι βουλευτές έχουν τη δικογραφία μπροστά τους.

Σε ερώτηση του Αριστείδη Φωκά από την Ένωση Κεντρώων για τον τρόπο κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης, είπε ότι αυτή γινόταν βάσει αλγορίθμου από την αρμόδια υπηρεσία.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Παπαδημητρίου θα ολοκληρώσει την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή. Για την ίδια ημέρα, έχει κληθεί να καταθέσει και η καθηγήτρια Παθολογίας και πρώην υφυπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά, Φωτεινή Σκοπούλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ