Αυτό είναι το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Πηγή: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης

Συνολικά εισοδήματα ύψους 1.003.771 ευρώ δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία του «πόθεν έσχες» χρήσης 2015 που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Διαβάστε επίσης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, είχε δηλώσει και το ακίνητο στο Παρίσι, το οποίο ανήκει στη σύζυγό του και για το οποίο είχε προκληθεί πολιτική ένταση το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει από κοινού με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι συνολικά εισοδήματα 1.003.771 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δηλώνει αμοιβαία κεφάλαια σε ευρώ και δολάρια, που αποτιμώνται σε 19.986,71 ευρώ και 18.011,08 δολάρια αντίστοιχα. Η σύζυγός του διαθέτει 3 θυρίδες στην Alpha Bank, εκ των οποίων στη μια είναι πληρεξούσιος.

Στο πόθεν έσχες ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει καταθέσεις 5708,73 σε ευρώ και 556,69 δολάρια.

Η κ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη δηλώνει καταθέσεις σε ημεδαπά και αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα 720.089,03 (τα 709.187 ευρώ προέρχονται από πώληση περιουσιακού στοιχείου).

Στο πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη καταγράφονται 27 εγγραφές ακινήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Άλλες προέρχονται από αγορά, άλλες από κληρονομιά και άλλες από γονική παροχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ένα ΙΧ 1400 κ.ε., ένα φορτηγό για αγροτικές εργασίες, ενώ η σύζυγός διαθέτει δύο ΙΧ, ένα 1600 κ.ε. και ένα 2500 κ.ε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει τις μετοχές στον Κήρυκα Χανίων, ενώ η σύζυγός του την επιχείρηση ρούχων που διαθέτει και το περίφημο σπίτι στο Παρίσι, έκτασης 92 τ.μ., με αποθήκη και γκαράζ το οποίο ανήκει στην εταιρία Personal Ventures.

Οι δανειακές της υποχρεώσεις ανέρχονται σε 367.266 ευρώ.


Διαβάστε επίσης

Νίκος Παππάς: Θετική η παραδοχή του κ. Μητσοτάκη πως τελειώνουν τα μνημόνια

Η απάντηση Μαξίμου στη συνέντευξη Μητσοτάκη: «Εκτίθεται διεθνώς»

Μητσοτάκης: Δεν συμφωνώ αλλά θα στηρίξω τη συμφωνία με την πΓΔΜ

Μητσοτάκης από Λασίθι: Επανεκκίνηση την επομένη των εκλογών