ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την απορρύπανση του Σαρωνικού

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την απορρύπανση του Σαρωνικού
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε λιγότερο από τρεις μήνες ολοκληρώθηκε η απορρύπανση του Σαρωνικού μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή η ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί το δημόσιο ούτε ένα ευρώ.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός έκανε λόγο για χαμηλότερη συγκέντρωση πετρελαϊκών υδρογονανθράκων και άλλων ρύπων στα ανοιχτά του Σαρωνικού σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι μετρήσεις έδειξαν 6,8 μικρογραμμάρια ανά λίτρο πετρελαϊκών ρύπων, έναντι 9,8 μικρογραμμαρίων το διάστημα Σεπτεμβρίου 2015-2016.

«Διαψεύστηκαν όσοι μιλούσαν περί οικολογικής καταστροφής και οικολογικής βόμβας στο Σαρωνικό», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας ότι «σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα σημάδι από ρύπανση σε ένα βοτσαλάκι των ακτών της Σαλαμίνας και της Αττικής».

Έλλειψη σοβαρότητας καταλόγισε στην κυβέρνηση η ΝΔ με τον αρμόδιο τομεάρχη Γιάννη Πλακιωτάκη να αναφέρει ότι «την ώρα που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές μελέτες για την μέτρηση των επιπτώσεων της θαλάσσιας ρύπανσης, είναι τουλάχιστον ασόβαρο, η κυβέρνηση να λέει ότι παραδίδει τα παραλίες πιο καθαρές από πριν».

Από την πλευρά του Ποταμιού πάντως, ο Γιώργος Αμυράς σημείωσε ότι οι διαδικασίες απορρύπανσης ολοκληρώθηκαν πολύ γρήγορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ