ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολιτική υστερία» και «κρεσέντο κινδυνολογίας» καταλόγισε ο Βούτσης στη ΝΔ

«Πολιτική υστερία» και «κρεσέντο κινδυνολογίας» καταλόγισε ο Βούτσης στη ΝΔ
ΕUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ στην οποία καταλόγισε «πολιτική υστερία» και «κρεσέντο κινδυνολογίας», εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, καταλογίζοντας παράλληλα απόπειρα συμψηφισμού στη λογική «είστε όλοι ίδιοι».

Αίσθηση ωστόσο, προκάλεσε η αναφορά του σε ένα πολιτικό, βαθιά συντηρητικό αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που κυοφορείται και στηρίζεται σε σαθρά –όπως είπε- υλικά και του οποίου οι εμπνευστές θα διαψευστούν, αλλά και όσα είπε για την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Δεν αντιλαμβάνεστε το ιστορικό σας λάθος. Ότι το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς σας θεσμικούς εταίρους. Πιστεύετε ότι η πορεία ανατράπηκε το 2014 από κάποιους που κορόιδεψαν τον λαό» είπε και συμπλήρωσε: «Οι Θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην σταθερότητα της χώρας».

Στην ομιλία του ο Νίκος Βούτσης καυτηρίασε επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται και κινείται στη λογική «όλοι ίδιοι είμαστε» προκειμένου «να νομιμοποιηθεί η επανάκαμψη ατόμων που φέρουν την ευθύνη» για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα και επιτέθηκε σε όσους λένε ότι η πολιτική του απάδει της Αριστεράς. «Γιατί βιάζεστε να φύγουμε;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς την αντιπολίτευση και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε πάντως, ότι δεν είναι θετικό μέτρο η πρόταση για τις απεργίες, η οποία ωστόσο, δεν αφορά στην κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος.

Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων με την κοινωνία όρθια και εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

Στην ομιλία του υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησης και με αφορμή την επικαιρότητα κάλεσε τα κόμματα "να προσέξουν τις θέσεις τους για τις offshore εταιρείες", ενώ για την τροπολογία για την κήρυξη απεργιών είπε ότι "δεν είναι θετικό μέτρο".

Οι αναφορές του Προέδρου της Βουλής στο «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που κυοφορείται» αλλά και η σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, προκάλεσαν τις αντιδράσεις του Χρήστου Σταικούρα από τη ΝΔ και του Ανδρέα Λοβέρδου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Δεν άκουσα κανένα ψήγμα αυτοκριτικής, καμία κουβέντα για σεισάχθεια και κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», σχολίασε ο κ. Σταικούρας και αναρωτήθηκε που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ όταν για παράδειγμα η κυβέρνηση Καραμανλή μείωνε τους ασφαλιστικούς φορείς.
«Μας είπε ότι αντιπολίτευση έχει ύποπτα κίνητρα», είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμπλήρωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να δεχθούν την κριτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ