Νέα έγγραφα για τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο κατέθεσε στη Βουλή ο Λοβέρδος
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα έγγραφα που αφορούν στον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Παπαδόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Τα έγγραφα αφορούν εσωτερική αλληλογραφία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δείχνουν ότι υπήρχαν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο για τη δρομολόγηση της διαδικασίας πώλησης πυρομαχικών στην Ιορδανία, μέσω του Βασίλη Παπαδόπουλου. 

Ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε και ερώτηση στη Βουλή, καλώντας τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει, μεταξύ άλλων, γιατί σε ένα από αυτά τα εμπιστευτικά έγγραφα, υπάρχει η ιδιόχειρη υποσημείωση ότι η δρομολόγηση της διαδικασίας πώλησης έγινε «καθ’υψηλήν επιταγήν».

«Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πλέον ότι οι σχέσεις του μεσάζοντα Παπαδόπουλου με τον υπουργό Πάνο Καμμένο ήταν όχι μόνο στενές αλλά και όπως αποδεικνύεται άρρηκτες», αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξηςκαι προσθέτει:

«Το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εμμονική του προσπάθεια να επιβάλλει στο ελληνικό δημόσιο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία δεν δίστασε να εμπλέξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τρόπο μάλιστα προκλητικό και απαράδεκτο. Τα συγκεκριμένα βλήματα, για τα οποία έγινε η ψευδοδιακρατική συμφωνία κρίθηκαν μη αναγκαία από επιχειρησιακή άποψη (στις 27.6.2016) και επομένως διαθέσιμα προς πώληση, αμέσως μετά δηλαδή από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά τους από τον Παπαδόπουλο (στις 20.6.2016). Ο κ. Καμμένος είναι απολύτως εκτεθειμένος και οφείλει πλέον πολλές απαντήσεις. Αλλά πρώτα από όλα οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιες ήταν εκείνες «οι δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο» που αναφέρονται στο έγγραφο που καταθέτω σήμερα και δρομολόγησαν τόσες διαδικασίες και μάλιστα με τέτοια σπουδή».

Διαβάστε επίσης